نیازمند فرهنگ ارزش‌گذاری برای هنر هستیم

حسین داوودی از هنرمندان هنرهای چوبی لرستان مهم‌ترین خواسته‌اش را این‌طور بیان کرد: امیدوارم ما صنعتگران شاهد ترویج فرهنگ ارزش‌گذاری برای هنر به‌ وسیله رسانه‌ها، کتاب‌های درسی و غیره باشیم چراکه یکی از تعاریف فرهنگ، هنر است و هنر جدا از فرهنگ مردم عزیز ایران نیست.

صنایع‌دستی چوبی یکی از پرطرفدارترین صنایع‌دستی ایران است. اشیایی از جنس سبک و زیبای چوب که هم جنبه کاربردی دارند هم تزیینی و عمدتا هنرهای چوبی مبتنی بر ساخت و تزئین چوب با استفاده از شیوه‌های گوناگون برای تولید اشیای مسطح، حجمی، تزئینی و کاربردی هستند که شامل صنایعی مانند کنده‌کاری، خراطی، آروسی‌سازی، ساز‌سازی، منبت‌کاری، معرق‌چوب، خاتم‌سازی، مشبک‌کاری، سوخت روی چوب، گره‌چینی، نازک‌کاری چوب و غیره است. در همین راستا با یکی از هنرمندان این رشته در استان لرستان گفت‌وگویی داشتیم که می‌خوانید:

لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چه مدت است به این حرفه مشغولید؟

حسین داوودی هستم ۲۵ ساله دارای مدرک تحصیلی کارشناسی هنر-معماری و حدود ۱۰ سال است که در رشته صنایع هنرهای چوبی فعالیت دارم.

هنرهای چوبی چیست و چه صنایعی مشمول آن می‌شود؟

هنرهای چوبی مبتنی بر ساخت و تزئین چوب با استفاده از شیوه‌های گوناگون برای تولید اشیای مسطح، حجمی، تزئینی و کاربردی هستند که شامل صنایعی مانند کنده‌کاری، خراطی، آروسی سازی، سازسازی، منبت‌کاری، معرق چوب، خاتم‌سازی، مشبک‌کاری و... است.

چگونه این هنر را فرا گرفتید؟

ابتدا این هنر را به‌صورت تجربی فرا گرفتم، البته آموزش‌های خوب دیگر هنرمندان این رشته را نیز مرتب از طریق اینترنت و فضای مجازی مشاهده می‌کردم.

آیا فقط آموزش کافی بود یا تجربه هم‌ لازم است؟

قطعا آموزش صحیح بسیار مهم است و تجربه هم پس از آن دو چندان اهمیت دارد، چون انسان با کسب تجربه زیبایی‌ها، خطاها و نواقص کارش را لمس می‌کند و با اتکا بر همین تجربه می‌تواند هنرش را بهتر و بیشتر شکوفا کند.

در حال حاضر آیا کارگاهی برای آموزش دارید؟ چه تعداد هنرجو دارید؟

بله یک کارگاه کوچک دارم که یک روز در هفته در کانون ادب خرم‌آباد آموزش می‌دهم و تعداد شش نفر هم هنرجو دارم.

فروش محصولات شما چگونه است؟ غرفه یا بازارچه ثابتی دارید؟

فروش محصولات ما از طریق قبول سفارشات است و خوشبختانه به حدی سفارش داریم که فرصتی برای کارهای تولیدی معمولی نداریم.

مشتری‌های شما بیشتر از چه طیفی هستند؟

بیشترین مشتری‌های ما از طراحان دکوراسیون هستند و یا از اقامتگاه‌های بوم‌گردی، تالاردارها، هتل‌ها، رستوران‌ها و گاهی اوقات هم از مدارس و موزه‌ها هستند.

فراگیری آموزش و راه‌اندازی یک‌ کارگاه کوچک‌ در کار شما چه میزان هزینه نیاز دارد؟

راه‌اندازی یک کارگاه کوچک چوب حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه نیاز دارد که با توجه به گسترش فضا و ابزارآلات مسلما هزینه بالاتر می‌رود.

مواد اولیه این صنعت را از کجا تهیه می‌کنید؟

مواد اولیه این صنعت چوب است که آن را از استان اصفهان تهیه می‌کنیم. در اصفهان دستگاه‌های صنعتی وجود دارند که چوب را فرآوری می‌کنند و همچنین کوره‌های چوب خشک‌کنی دارند که چوب را به صورت خیلی مرغوب خشک می‌کنند.

برای جوانان و علاقه‌مندان به این حرفه چه پیشنهادی دارید؟

پیشنهاد می‌کنم وقت و انرژی خود را صرف هنری کنند که به آن علاقه دارند، البته در کنار علاقه، مبحث درآمدزایی هم اهمیت دارد که تلاش و همت زیادی می‌طلبد و تا وقتی که در یک هنر تجربه لازم را کسب نکنی درآمد نخواهی داشت. از طرفی در رشته‌های صنایع‌‌دستی، خلق کار زیبا و خاص عاملی برای تبلیغ و کسب درآمد محسوب می‌شود.

آیا سایر محصولات کاربردی هم درست می‌کنید؟

بله. عمدتا محصولات ما سفارشی هستند که تنوع زیادی هم دارند. هم کاربردی هستند هم تزیینی. گاهی هم سفارش‌هایی که می‌گیریم که بدیع و نو هستند و برای اولین بار توسط هنرجویان ما طراحی و تولید می‌شوند.

چه خواسته و انتظاراتی از مسئولین دستگاه‌های متولی خصوصا میرا‌ث‌فرهنگی دارید؟

ابتدا از زحمات و توجه دکتر حسن‌پور مدیرکل محترم اداره‌کل میراث‌فرهنگی لرستان نسبت به هنرمندان صنایع‌‌دستی تشکر می‌کنم و نیز از شما بابت وقتی که برای این مصاحبه اختصاص دادید. خواسته مشترک همه هنرمندان صنایع‌‌دستی در وهله اول حمایت مالی و اختصاص تسهیلات برای توسعه کارگاه‌های صنایع ‌دستی است و در وهله دوم بنده به عنوان یکی از هنرمندان صنایع‌دستی انتظار دارم ما صنعتگران شاهد ترویج فرهنگ ارزش‌گذاری برای هنر به ‌وسیله رسانه‌ها، کتاب‌های درسی و غیره باشیم، زیرا یکی از تعاریف فرهنگ هنر است و هنر جدا از فرهنگ مردم ما نیست از این‌ رو شایسته است شاهد ارزش‌گذاری و رشد بیشتر هنرهای خاص ایران‌زمین در اقشار مختلف جامعه باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر 14010730309461

برچسب‌ها